‘SCREW IT!’ MET DE STRATEGY WEIGHT SCREW

vrijdag 12 mei 2017

Met de Weight Screw brengt Strategy weer een zeer innovatief product op de markt. Dit handige tungsten draai gewichtje met een ideale, platte vorm kan op eenvoudige wijze in de onderkant van de boilie, snowman of pop-up gedraaid worden.

Strategy Weight 5771
We maken graag gebruik van een aangepaste snowman of een pop-up op de bodem aangeboden.

De platte vorm van het gewichtje zorgt ervoor dat de snowman altijd perfect rechtop staat en dat de boilies niet meer kunnen gaan schuiven op de hair. Binnen ons Strategy team wordt er veel gevist met de aangepaste snowman. Deze wordt gemaakt met een halve zinkende boilie en een halve pop-up. Als je de presentatie zonder verzwaring vist zal het aas langzaam zinken en vaak niet mooi rechtop staan. Bij een beetje visactiviteit op de stek, zal waterverplaatsing optreden en dit kan resulteren in een gestrekte onderlijn.

Strategy Weight 5773
De Weight Screw is eenvoudig in de boilie te draaien.

De kans op een succesvolle opname wordt hierdoor drastisch beperkt. Een gestrekte onderlijn heeft immers een ´blinde hoek´. Als de vis vanaf het lood aan komt zwemmen, kan hij het aas niet of nauwelijks opnemen omdat de onderlijn al volledig gestrekt ligt. Dit willen we dus door het extra verzwaren met een Weigt Screw zo lang mogelijk voorkomen.

Strategy Weight 5774
Door de Weight Srew staat het aas mooi rechtop en schuift het nooit over de hair.

In het verleden gebruikten we een loodhagel op de hair, maar dit gaf nog niet altijd het gewenste resultaat. De presentatie stond niet mooi recht en dit kan de aasopname ook negatief beïnvloeden. 

Strategy Weight 5777
De aangepaste subtielere snowman inclusief de Weight Screw met daarnaast de traditionele snowman.

De Weight Screw moet een soepele aasopname kunnen garanderen en ervoor zorgen dat het aas door een beetje waterverplaatsing, niet heen en weer dwarrelt en zo de onderlijn volledig strekt. Tevens zijn we er stellig van overtuigd dat dit extra gewichtje ervoor zorgt dat de aaspresentatie sneller naar de onderkant van de bek zakt en dus eerder zal prikken, dit in tegenstelling tot kritisch uitgebalanceerd haakaas dat alle kanten op dwarrelt.

Strategy Weight 5775
Perfect in de onderkant van de bek!

De Weight Screw is leverbaar in vier verschillende gewichten: 0,6gr, 0,8gr, 1,2gr en 1,6gr. Zo kun je het gewicht op de grootte van je aas afstemmen.

Strategy Weight 5776
De nieuwe Strategy Weight Screws van klein naar groot.

Wil je meer weten over de Weight Screw, klik hier.